Další příběhy lidí, kterým pomohla naše sbírka

23. dubna 2020

V současné době je na kontě sbírky přes 500 tisíc korun. Získané prostředky rozdělujeme pečlivě na základě doporučení odborníků z našich dluhových a občanských poraden, azylových domů a dalších zařízení Diakonie. Myslíme především na lidi žijící v chudobě a dlouhodobě tíživé sociální situaci, neúplné rodiny, lidi s postižením či lidi pečující o své blízké. Do dnešního dnes jsme zpracovali dvě kola žádostí. Nový termín podávání žádosti je do 5. května 2020.

Další příběhy lidí, který pomohla naše sbírka
23. dubna 2020 - Další příběhy lidí, kterým pomohla naše sbírka

Paní Ilona pomáhala lidem s postižením. Nebyla to pro ni jen užitečná práce, ale také zásadní přivýdělek, bez kterého by finančně nevyšla. S opatřeními proti koronaviru je s tím teď konec. Z preventivních důvodů paní Ilona svou práci vykonávat nemůže. Měsíčně přišla o 2.600,- korun a zůstal jí jen invalidní důchod. Na placené všeho je sama a peníze ji docházejí. Minulý týden už si musela od kamaráda půjčit tisíc korun. Příspěvek z naší zbírky jí pomůže, aby se dál nemusela zadlužovat.

Paní Iva pracovala brigádně na parkovišti. Byla to pro ni hodně důležité zaměstnání, protože má invalidní důchod třetího stupně a také zdravotní problémy, kvůli kterým musí brát hodně drahých léků. Iva doufá, že firma, pro kterou pracovala, se o ni v čase koronavirových omezení postará, ale jisté to není. Každopádně je teď v situaci, kdy přišla o svůj pravidelný měsíční výdělek 3000,- korun.

Kvůli nemocnému srdci pobírá paní Jana invalidní důchod. Zrovna před nedávnem absolvovala operaci. Jelikož žije sama a měsíčně vydá za léky kolem 3.000,- korun, chodila též do práce. O zásadní přivýdělek kolem 9.000,- korun ale teď v důsledku karantény přišla. Výpadek v příjmech je pro paní Janu v její situaci velmi bolestivý.

Paní Veronika prodávala ve Fair Trade obchůdku. Jelikož žije sama, byla to pro ni zásadní příležitost potkávat se s lidmi. A protože pobírá invalidní důchod, šlo i důležitý přivýdělek k jejímu živobytí. S karanténou ale obchůdek zavřel a Veronika přišla o pravidelných 4.000,- korun měsíčně. Ocitla se ve velmi složité situaci.